Info- ja võrguühiskond

Selles artilkis tahaksin rääkida sellest, mis on kõige enam ja kõige vähem realiseerunud visiooni Eesti arengus.

Eesti on väga arenenud selles, kuidas meie elu käib. Iga päev me saame kasutada info- ja kommunikatsioonitehnoloogia võimalusi. Me hoiame oma nutitelefonid käepäraselt ning kasutame seda nii tihti, kui see vaja on. Iga helt meil on võimalik võtta oma telefoni kätte ja surfata Internetis. Infotehnoloogia Eestis on nii arenenud, et me saama kasutada mitmeid äppeid, et teha oma elu lihtsamaks. Meil pole enam vaja käia poes, et osta endale toidu või muu asju - me saame kasutada Interneti, et tellida endale kõike mis on vaja normaalseks eluks. Kui me tahame kellegegi raha laenata, meil pole vaja käia pangaautomaati, et võtta välja rahakontost ning anda sellele inimisele - me võime lihtsalt saada nõutava summa teise pangakonto otse. Meie andmed on kaitstud - spetsialistid töötavad meie andmete kaitsmise nimel nin teevad kõike, et meie andmed oleksid privaatsed. 

Muidugi, infotehnoloogia kasutamine sõltub sellest, kas tahab inimene üldse kasutada seda või mitte. Ei ole 100% inimesi, kes kasutavad kõik võimalusi, mis pakub meie Eesti või maailm.

Mulle tundub, et kõige vähem realiseerunud suund - Eesti kultuuriruum, täpsemalt eesti keel digitaalses maailmas. Muidu, mõned asjad on eestikeeles hästi arusaadavad, vaid enamasti informatsioone on mugavam lugeda inglise ja mõni kord vene keeles, sest selle on üsna rohkem ning on rohkem detaile kirjeldatud. Loodan, et tulevikus me võiksime kasutada eestikeelseid allikaid rohkem kui praegu. 


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu